Published Articles RSS feed does not display some caracters

Support requests, bug reports, etc. go here. Dedicated servers / VDS hosting only
User avatar
Monfreid
Bear Rating Trainee
Bear Rating Trainee
Posts: 23
Joined: 04 Apr 2013, 18:16

Published Articles RSS feed does not display some caracters

Postby Monfreid » 05 Apr 2013, 17:40

Hello,

I don't know if I should post this here or if the subject is clear enough but in short, for exemple

The article title is this:

Kimi Räikkönen et l'argent (1/2)

but in the RSS feed of the Published Articles it's like that:

Kimi Räikkönen et l'argent (1/2)

it happens with ' or "

Is there any way to change this please?

Thank you

ArchCarrier
Bear Rating Trainee
Bear Rating Trainee
Posts: 16
Joined: 04 Apr 2013, 20:35

Re: Published Articles RSS feed does not display some caract

Postby ArchCarrier » 05 Apr 2013, 18:18

It also happens with   in the feed from longreads.com:

Image

User avatar
Monfreid
Bear Rating Trainee
Bear Rating Trainee
Posts: 23
Joined: 04 Apr 2013, 18:16

Re: Published Articles RSS feed does not display some caract

Postby Monfreid » 12 Apr 2013, 14:29

Hello,

any idea what could be the problem here?

thank you

ArchCarrier
Bear Rating Trainee
Bear Rating Trainee
Posts: 16
Joined: 04 Apr 2013, 20:35

Re: Published Articles RSS feed does not display some caract

Postby ArchCarrier » 12 Apr 2013, 15:55

This small change fixed the problem for me, at least for the Longreads feed:

In classes/feeds.php, change line 549 (current GitHub version)

Code: Select all

$line["title"] .

to

Code: Select all

html_entity_decode($line["title"]) .

User avatar
fox
^ me reading your posts ^
Posts: 6318
Joined: 27 Aug 2005, 22:53
Location: Saint-Petersburg, Russia
Contact:

Re: Published Articles RSS feed does not display some caract

Postby fox » 12 Apr 2013, 15:59

I kinda doubt that it's a good idea to blindly decode entities and hope for the best though.

ArchCarrier
Bear Rating Trainee
Bear Rating Trainee
Posts: 16
Joined: 04 Apr 2013, 20:35

Re: Published Articles RSS feed does not display some caract

Postby ArchCarrier » 12 Apr 2013, 16:13

What could be the negative effects?

User avatar
fox
^ me reading your posts ^
Posts: 6318
Joined: 27 Aug 2005, 22:53
Location: Saint-Petersburg, Russia
Contact:

Re: Published Articles RSS feed does not display some caract

Postby fox » 12 Apr 2013, 16:30

Can't think of any. It's a feeling. Upon some investigation it seems that simplepie gives tt-rss encoded entities so there's no double-encoding done. I suppose it's possible to just decode entities when the entry is being imported to nip this in the bud.

I'll add the change and we'll see if anything gets horribly broken.

ArchCarrier
Bear Rating Trainee
Bear Rating Trainee
Posts: 16
Joined: 04 Apr 2013, 20:35

Re: Published Articles RSS feed does not display some caract

Postby ArchCarrier » 12 Apr 2013, 17:01

Great, thanks!

User avatar
Monfreid
Bear Rating Trainee
Bear Rating Trainee
Posts: 23
Joined: 04 Apr 2013, 18:16

Re: Published Articles RSS feed does not display some caract

Postby Monfreid » 26 Apr 2013, 15:33

ArchCarrier wrote:This small change fixed the problem for me, at least for the Longreads feed:

In classes/feeds.php, change line 549 (current GitHub version)

Code: Select all

$line["title"] .

to

Code: Select all

html_entity_decode($line["title"]) .


I've just tried the same but it didn't work for me :-(

ArchCarrier
Bear Rating Trainee
Bear Rating Trainee
Posts: 16
Joined: 04 Apr 2013, 20:35

Re: Published Articles RSS feed does not display some caract

Postby ArchCarrier » 26 Apr 2013, 16:18

What feed are you having troubles with? And which TTRSS version are you using? Fox said he was going to add the fix, so you can try the trunk version of feeds.php

User avatar
Monfreid
Bear Rating Trainee
Bear Rating Trainee
Posts: 23
Joined: 04 Apr 2013, 18:16

Re: Published Articles RSS feed does not display some caract

Postby Monfreid » 26 Apr 2013, 17:10

ArchCarrier wrote:What feed are you having troubles with? And which TTRSS version are you using? Fox said he was going to add the fix, so you can try the trunk version of feeds.php


The only feeds I have problem with are the "starred articles" and "published articles" feeds. I'm using TT RSS 1.7.8.

For example:

it looks ok on TT RSS

Image

but not on the Published RSS feed

Image

I will replace the feeds.php file with the trunk version as you said and see how it works.

Thank you

ArchCarrier
Bear Rating Trainee
Bear Rating Trainee
Posts: 16
Joined: 04 Apr 2013, 20:35

Re: Published Articles RSS feed does not display some caract

Postby ArchCarrier » 26 Apr 2013, 22:34

I don't use the Published feeds, so I can't really help with that one. Maybe the code for those feeds is in another file?

User avatar
Monfreid
Bear Rating Trainee
Bear Rating Trainee
Posts: 23
Joined: 04 Apr 2013, 18:16

Re: Published Articles RSS feed does not display some caract

Postby Monfreid » 29 Apr 2013, 16:09

It's still not working for me, even after replacing the file feeds.php with the one found on github.
I hope this could be fixed in 1.7.9.
Maybe there is not a lot of people using the published articles feeds but I'm one of them and I use them intensively in Google Reader for my 2 websites. without this, maintaining my websites will be much more difficult. These websites generates some revenue (not a lot) to me so having this working would be great. I would give a donation for the fix :-)
Thanks

xtaz
Bear Rating Master
Bear Rating Master
Posts: 174
Joined: 24 Dec 2009, 16:48

Re: Published Articles RSS feed does not display some caract

Postby xtaz » 29 Apr 2013, 16:26

The usual advice with trying a feature from trunk is to get ALL files from the trunk and not just cherry-pick one or two of them. The fix might not just be in feeds.php. Could be part of several different files. Plus if you just update a couple of files then they might not play nicely any more with the older files. Either wait for 1.7.9 or try the whole trunk.

User avatar
fox
^ me reading your posts ^
Posts: 6318
Joined: 27 Aug 2005, 22:53
Location: Saint-Petersburg, Russia
Contact:

Re: Published Articles RSS feed does not display some caract

Postby fox » 29 Apr 2013, 16:33

Give donation to simplepie developers so their feed library would stop fucking up the content on import. Read the FAQ entry one. In red.


Return to “Support”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 6 guests