JPG images not loading in preview

Support requests, bug reports, etc. go here. Dedicated servers / VDS hosting only
jimbow143
Bear Rating Trainee
Bear Rating Trainee
Posts: 13
Joined: 02 Oct 2014, 02:07

JPG images not loading in preview

Postby jimbow143 » 10 Mar 2017, 03:50

Hi there,

I am running the latest TTRSS avaliable.

When clicking on a feed I would like to read I am not seeing JPG images displayed within the website. However if i view the website out of the RSS feed I see the images. In addition if I click on the image in the preview it will also load the image in another window. All my other feeds preview the images except this one feed. Can anyone help?

Here is an example:

image.png
image.png (40.86 KiB) Viewed 3472 times


Settings for the feed:

image.png
image.png (40.86 KiB) Viewed 3472 times
Attachments
settings.png
settings.png (30.68 KiB) Viewed 3472 times

linoth
Bear Rating Trainee
Bear Rating Trainee
Posts: 22
Joined: 15 May 2013, 11:34

Re: JPG images not loading in preview

Postby linoth » 10 Mar 2017, 04:23

Works fine here. ¯\_(ツ)_/¯

The feed, if anyone else is bored. Google picked up the burden when op didn't.

https://cyberwardog.blogspot.com/feeds/posts/default

User avatar
sleeper_service
Bear Rating Overlord
Bear Rating Overlord
Posts: 884
Joined: 30 Mar 2013, 23:50
Location: Dallas, Texas

Re: JPG images not loading in preview

Postby sleeper_service » 10 Mar 2017, 04:55

jimbow143 wrote:Hi there,

I am running the latest TTRSS avaliable.


I really should give you two weeks suspension for that comment, and failing to put any other required information in a support request...

but I'll see what mood Fox is in.

ASSuming that you've got "the latest version" is something that's wasted many man years of support peoples time...

even if you just pulled git before posting your problem, there's no guarantee that there hasn't been another version(s) put up since you started it. don't make people guess.

User avatar
fox
^ me reading your posts ^
Posts: 6318
Joined: 27 Aug 2005, 22:53
Location: Saint-Petersburg, Russia
Contact:

Re: JPG images not loading in preview

Postby fox » 10 Mar 2017, 08:02

2 weeks, nothing much else to add

leg5456
Bear Rating Trainee
Bear Rating Trainee
Posts: 11
Joined: 10 Mar 2017, 20:37

Re: JPG images not loading in preview

Postby leg5456 » 10 Mar 2017, 21:00

I'm also tried and run into the same issue only with "jpg" files failing to load. PNG files load okay.

Sever Ubuntu 12.04
PHP 5

Code: Select all

$ sudo git status
On branch master
Your branch is up-to-date with 'origin/master'.


Testing via fakecake:

Code: Select all

Operation failed. Diagnostic output below.

Error: LibXML error 80 at line 26 (column 1): Double hyphen within comment:


Logs from TTRSS

Code: Select all

include/rssfuncs.php:316   Attempt to update unknown/invalid feed https://cyberwardog.blogspot.com/feeds/posts/default
1. include/rssfuncs.php(316): user_error(Attempt to update unknown/invalid feed https://cyberwardog.blogspot.com/feeds/posts/default, 512)
2. update.php(404): update_rss_feed(https://cyberwardog.blogspot.com/feeds/posts/default)
9:54
E_USER_WARNING (512)   include/rssfuncs.php:316   Attempt to update unknown/invalid feed cyber
1. include/rssfuncs.php(316): user_error(Attempt to update unknown/invalid feed cyber, 512)
2. update.php(404): update_rss_feed(cyber)
9:54
E_USER_WARNING (512)   include/rssfuncs.php:316   Attempt to update unknown/invalid feed cyberwardog.blogspot

User avatar
fox
^ me reading your posts ^
Posts: 6318
Joined: 27 Aug 2005, 22:53
Location: Saint-Petersburg, Russia
Contact:

Re: JPG images not loading in preview

Postby fox » 10 Mar 2017, 21:11

oh god

leg5456
Bear Rating Trainee
Bear Rating Trainee
Posts: 11
Joined: 10 Mar 2017, 20:37

Re: JPG images not loading in preview

Postby leg5456 » 10 Mar 2017, 21:24

fox wrote:oh god


Something wrong on my system too?

linoth
Bear Rating Trainee
Bear Rating Trainee
Posts: 22
Joined: 15 May 2013, 11:34

Re: JPG images not loading in preview

Postby linoth » 10 Mar 2017, 22:31

Normally, I'd be right up there with Fox on the "get me a cluebat" train, but I find it interesting that fakecake choked on it as well. I just ran it on the feed checker myself, and had no issues. Tried to diagnose what was going on, and the feed has absolutely no line breaks in it. As far as I know, the client doesn't act as a middleman and fakecake does the fetching itself, so I have zero idea what happened there.

But in the interests of thoroughness, pulled down latest release (63f0ed3), added feed... confirmed that the images that loaded perfectly fine were .jpg, since some were .png. Problem not reproduced. I'm not going to verify that the .jpg files really are JPG. Going to guess there's a config or referrer issue here, unless someone can prove that TTRSS (and not the feed) is producing an invalid image URL.

I'm genuinely curious why the feed checker had different outputs, but even then, a LibXML error means someone can't be bothered to follow XML specifications, which isn't a TT-RSS problem. You know, that thing that answers 99% of "my feed doesn't work" threads, even after a sticky was made to try and get people to stop asking about it.

User avatar
fox
^ me reading your posts ^
Posts: 6318
Joined: 27 Aug 2005, 22:53
Location: Saint-Petersburg, Russia
Contact:

Re: JPG images not loading in preview

Postby fox » 10 Mar 2017, 22:38

unless you use the proxy plugin ttrss doesn't really "load" jpgs or pngs or any other images, your browser does

leg5456
Bear Rating Trainee
Bear Rating Trainee
Posts: 11
Joined: 10 Mar 2017, 20:37

Re: JPG images not loading in preview

Postby leg5456 » 10 Mar 2017, 22:51

Good info @linoth.

Its just strange that images on page "Setting up a Pentesting... I mean, a Threat Hunting Lab - Part 1" do NOT post however the other pages on the blog they do.

I guess @jimbow can reach out to the owner like you said regarding the XML specifications.

If you have time @linoth check out that page I mentioned above to see if they load for you in TTRSS.

User avatar
sleeper_service
Bear Rating Overlord
Bear Rating Overlord
Posts: 884
Joined: 30 Mar 2013, 23:50
Location: Dallas, Texas

Re: JPG images not loading in preview

Postby sleeper_service » 11 Mar 2017, 04:23

leg5456 wrote:I'm also tried and run into the same issue only with "jpg" files failing to load. PNG files load okay.

Sever Ubuntu 12.04
PHP 5

Code: Select all

$ sudo git status
On branch master
Your branch is up-to-date with 'origin/master'.

I don't think that does what you appear to think it does.

leg5456
Bear Rating Trainee
Bear Rating Trainee
Posts: 11
Joined: 10 Mar 2017, 20:37

Re: JPG images not loading in preview

Postby leg5456 » 12 Mar 2017, 22:28

sleeper_service wrote:
leg5456 wrote:I'm also tried and run into the same issue only with "jpg" files failing to load. PNG files load okay.

Sever Ubuntu 12.04
PHP 5

Code: Select all

$ sudo git status
On branch master
Your branch is up-to-date with 'origin/master'.

I don't think that does what you appear to think it does.


w0rd


Return to “Support”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 6 guests